Simpele kersentaartjes

December 21, 2018

De kerstdagen staan weer voor de

deur. Tijd voor fancy smancy gerechten toch?? 

Zoek niet verder --> want wij hebben de allerlekkerste en simpele kersentaartjes voor je!

Ideaal als toetje of voor bij de koffie ;)

 

Zo lekker! Wij hebben twee van deze bladerdeegtaartjes met kersen gemaakt, maar je kunt de hoeveelheden heel makkelijk vedubbelen om een grotere portie te maken. Succes enne.. GENIET!

 

 

Needs: (voor 2 personen, dat zijn 2 taartjes):


          * 4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
          * 2 eetlepels kersenjam
          * 1 ei

          * 6 eetlepels kersen uit pot
          * poedersuiker

Optioneel: schuimpjes, gesmolten chocolade of je favo schepijs ;)

 

Do's: 


1. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg twee ontdooide plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede ovenplaat.


2. Snijd reepjes van de andere plakjes en maak daarmee randjes op de liggende plakjes bladerdeeg, zodat je bakjes krijgt. Je zult wat bladerdeeg over hebben. Deze hoef je niet verder te gebruiken voor deze taartjes, maar je kan er altijd iets anders lekkers van maken of hele kleine kersentaartjes. Weggooien doen we natuurlijk niet ;)


3. Prik met een vork gaatjes in de bodempjes van de bakjes.


4. Klop de jam met een klein scheutje water los en bestrijk over de bodempjes.


5. Klop het ei los en bestrijk de randjes ermee.


6. De oven in! Bak je bladerdeegbakjes zo’n 18 tot 20 minuten, totdat ze mooi goudbruin zijn. Haal  ze uit de oven en laat ze even afkoelen.
 

7. Als de bladerdeegbakjes afgekoeld zijn, verdeel je 3/4 van de kersen erover.

 

Vanaf hier kun je het zo wild als jij dat wilt. Je kan wat chocolade smelten en dat eroverheen druipen. Of je neemt wat van je favoriete schepijs en doet een goede bol bovenop het taartje.  Wil je allebei? Gewoon doen!

 

Vervolgens als finishing touch nog wat poedersuiker. Voilà!

 

Mmm, zien ze er niet leuk uit?! 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Summer Smoothie ijs

April 24, 2018

1/1
Please reload

Recente berichten

August 23, 2019

May 29, 2019

January 18, 2019

January 1, 2019

December 21, 2018

December 21, 2018

November 2, 2018