Walnoten-Kwarkbol

January 18, 2019

 

Het weekend staat weer voor de deur. Zaterdag is onze enige vrije dag, daarom is zaterdagochtend een moment waarop wij lekker uitgebreid ontbijten.

 

Croissantjes en bolletjes staan zeker op tafel, maar het allerlekkerste is als we het brood zelf maken.

 

Zeker nu met de nieuwe voornemens (ja ook wij hebben die ;) ) willen we graag dat het ook nog een beetje in onze gezonde levensstijl past.

 

En dan is deze kwarkbol perfect om de dag mee te beginnen. Zeker met een beetje jam ;)

 

Needs:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

  • 200 gram kwark

  • 2 eetlepels honing

  • 1 ei

  • 1 hand walnoten

  • 1 hand rozijnen

  • 1 eetlepel olie

 

Do’s:

           1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

           2. Hak dan de walnoten fijn.

           3. Doe dan alle ingrediënten met zijn allen in een grote kom. Voeg hierbij 1 eetlepel olie bij. Als je het mixt is het gemakkelijk om het even met een vork te doen.

           4. Kneed vervolgens het deeg met je handen tot een mooie bol. Plakt het iets teveel door de kwark? Voeg dan nog een klein beetje meel toe.

           5. Maak vervolgens 6 á 8 bolletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

           6. Druk de bolletjes dan een klein beetje plat. Wees niet bang --> door het zelfrijzend bakmeel zullen ze weer ophoog komen.

           7. Schuif dan de bakplaat in de oven en bak de bollen in ongeveer 20 minuten goudbruin.

 

De bollen zijn natuurlijk op hun allerlekkerste wanneer ze net uit de oven komen. Maar deze bollen kun je ook heel goed invriezen of bewaren in een afgesloten bak. Zo kun je in 1x een lekker broodje maken voor meerdere dagen.

 

Fijn weekend allemaal!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Summer Smoothie ijs

April 24, 2018

1/1
Please reload

Recente berichten

August 23, 2019

May 29, 2019

January 18, 2019

January 1, 2019

December 21, 2018

December 21, 2018

November 2, 2018