Homemade Snicker


Are you hungry?? Eat a snicker!

Erg lekker natuurlijk, maar elke keer een snicker eten als je honger hebt is minder verstandig ;)

Toen we de reclame laatst weer voorbij zagen komen bedachten we: dat moet je toch ook best zelf kunnen maken?? En zo gingen we bezig met het maken van de Homemade Snicker. Het was een aantal keer proberen, maar uiteindelijk.. mmmm net echte snickers!

Met maar 6 ingrediënten in de snicker is het zo klaar en super easy om te maken! Je kan hem natuurlijk gewoon eten voor de lekker, maar ook als 4-uurtje of voor je workout is hij perfect.

Needs:

- 100 gr ongezouten pinda's

- 4 rijstenwafels

- 3 el honing

- 2 el kokosolie

-100 gr pure chocolade

1 ovenschaal en een vel bakpapier

Do's:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Hak de pinda's in kleine stukjes en kruimel de rijstenwafels heel fijn.

3. Verwarm de kokosolie en meng deze met de honing. Voeg hier daarna de pinda’s en rijstenwafel kruimels aan toe (of andersom mag ook natuurlijk ;) ).

Wil je, je snickers iets zoeter? Doe er dan een schepje extra honing bij.

4. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Verdeel het pindamengsel over de ovenschaal en druk goed aan. Door de honing kan het vaak wat gaan plakken wanneer je het aandrukt. Tip: maak een lepel nat en druk het mengsel aan met de bolle kant. Gaat het weer plakken maak de lepel dan opnieuw nat.

5. Zet de ovenschaal voor 5 minuten in de oven. Houd het dan goed in de gaten.

Hij mag aan de bovenkant licht bruin zijn.

6. Haal de ovenschaal uit de oven en laat hem goed afkoelen.

7. Smelt dan, tijdens het afkoelen, de chocolade au bain marie en smeer dit over het pindamengsel. Laat de snicker in de koelkast (of vriezer) opstijven; bij ons duurde dit ruim een uur in de vriezer. Bewaar de snickers in een luchtdicht bakje in de koelkast en neem lekker mee naar je werk (of snoep ze thuis op ;-)).

Uit 1 ovenschaal kunnen 15 kleine stukjes gehaald worden. Wil je de snickers makkelijker in stukken snijden? Keer de snicker dan om en begin met snijden vanaf het pindamengsel.

Heeel veel succes en we zouden het super leuk vinden om te horen/zien of jullie er net zo van konden genieten als dat wij dat deden ;)

Enjoy!!

Uitgelichte berichten
Recente berichten