Eiwitrijke kwarktaart


Taart is eigenlijk altijd goed, maar de allerlekkerste taart is toch wel kwarktaart ;) De hoogste tijd om eens wat te gaan proberen. Havermout, honing en dadels zijn natuurlijk al een lekkere combinatie. Daarna nog wat proberen met de vulling. En tadaa.... de eiwitrijke kwarktaart met lekkere havermoutbodem was geboren.

Eén punt bevat ongeveer slechts 143 kcal! En met ruim 10g eiwitten per punt is deze taart ook een optie als herstelsnack na het sporten. Ook kun je deze taart prima eten als ontbijt of als gezond alternatief voor een verjaardagstaart!

Hoe leuk is het dat deze taart ook heel makkelijk glutenvrij (kies glutenvrije havermout!) te maken is?!

Veel bakplezier!

Needs:

Voor de bodem

- 80 gr dadels zonder pit

- 2 el kokosolie/roomboter

- 125 gr havermout (eventueel glutenvrij)

- 0,5 el honing

Voor de kwarkvulling

- 4 gelatine blaadjes

- 450 gr aarbeienkwark 0%

- 350 gr magere kwark

- 25 gr eiwitpoeder (Dit is optioneel. Voeg je geen eiwitpoeder toe heb je per punt ongeveer 8gr eiwitten)

- 0.5 citroen

- fruit naar keuze

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm (Ø‎20 of 24) in of bekleed met bakpapier. Snijd de dadels en stukjes en smelt de kokosolie/roomboter.

2. Hak in een keukenmachine de dadels fijn samen met de havermout. Voeg dan de olie/boter en honing toe en meng nog even door.

3. Druk het havermoutmengsel op de bodem van de springvorm en bak de bodem ongeveer 8 minuten.

4. Week de gelatine in koud water. Meng de aardbeienkwark, magere kwark en eiwitpoeder door elkaar. Rasp de citroenschil en voeg toe aan het mengsel.

5. Pers de halve citroen uit en verwarm dit sap met een klein scheutje water in een pannetje tot het bijna kookt. Zet dan het vuur uit.

6. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het citroensap tot ze helemaal opgelost zijn.

7. Schep 2 grote eetlepels van het kwarkmengsel bij het citroensap in het pannetje en roer door. Voeg dan het citroensap/kwark-mengsel bij de rest van de kwark. en meng goed.

8. Als de bodem (bijna) afgekoeld is schep je de kwark erop. Versier de taart fruit wat je lekker vindt en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

9. Even wachten: Snijd de taart in 10 punten en... smullen maar!!

We hopen dat jullie net zoveel van de taart kunnen genieten als wij!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Whatsapp icoon.png

Industrieweg 12

8304 AD Emmeloord

Info@d-pt.nl

KVK:60578610

0651325376

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Whatsapp icoon