Healthy Applepie

December 21, 2018

 
 
Herfst en weekend: dit vraagt natuurlijk om een heerlijke appeltaart! Zeker als het buiten een beetje stormt. Dan heb je toch echt behoefte aan die heerlijke geur in huis. 
Nu hebben wij voor jullie een hele lekkere Healthy Applepie!
 
Je kan deze appeltaart eten bij de koffie, maar nog belangrijker: deze taart kun je gewoon eten als ontbijt!! 
 
Needs: 
         * 200 gram havermout
         * 2 eetlepels honing
         * 200 ml water
         * 3 zoet/zure appels in kleine stukjes
         * 2 tl kaneel
         * snufje zout
         * handje rozijnen
         * citroensap
         * een springvorm van ongeveer 20cm
 
 
What to do

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een springvorm met bakpapier en smeer de randen in met wat boter of kokosolie. Meng de havermout, een snuf zout en het water samen. Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met ¾ van het deeg. Heb geduld! het kan echt, maar het deeg is nogal plakkerig dus druk hem rustig plat met een lepel.  Zet de bodem voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Snijd de appel in stukjes en meng met het citroensap, kaneel, rozijnen en honing in een kom. Wanneer de bodem klaar is bestrooi je nog 1 eetlepel extra havermout  over de bodem (dit zuigt het vocht van de appels op). Vul de vorm vervolgens met het appelmengsel en kruimel hierna het ¼ van het overgebleven deeg over. Lukt het niet zo goed om het overgebleven deeg te kruimelen? Leg dan losse stukken op de appeltaart en verkruimel dan de stukken als je de taart uit de oven haalt. 

 

 

Zet de appeltaart voor ongeveer 30 minuten in de oven.

Laat hem heel even afkoelen… maar niet helemaal!

De taart is natuurlijk het lekkerst als hij nog een klein beetje warm is;)

 

En... Smullen maar!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Summer Smoothie ijs

April 24, 2018

1/1
Please reload

Recente berichten

August 23, 2019

May 29, 2019

January 18, 2019

January 1, 2019

December 21, 2018

December 21, 2018

November 2, 2018