HAPPY NEW YOU!


Gelukkig nieuwjaar! We hopen dat jullie genoten hebben van de jaarwisseling.

Nu we die hebben gehad is het tijd voor serieuze zaken tijdens het uitbuiken: de goede voornemens!

Meer sporten, minder druk maken, gezonder eten en stoppen met roken. Deze voornemens staan al jaren bovenaan, maar meestal komen deze niet voorbij januari. En waarom? We zijn super gemotiveerd, we weten helemaal hoe het einddoel eruit ziet, maar hebben vaak geen idee hoe we daar gaan komen.

Dit kan natuurlijk beter! Hoe?? Hierbij van ons een aantal tips ;)

#1 Focus op de gewoonte, niet op de uitkomst.

Bijna IEDEREEN wil fitter worden en/of afvallen. Heel leuk, maar dit is dus een uitkomst. Een heel goed doel natuurlijk, maar wel een heel groot doel. Beter is om te beginnen bij de gewoonte: een gewoonte die je het beste kan veranderen om je doel te behalen. Start bijvoorbeeld eens met 200gram groente op een dag of 10.000 stappen op een dag. Wanneer je de gewoonte kunt volhouden zal je zien dat je goede voornemen al dichterbij komt.

#2 Maak het niet te moeilijk.

Begin klein --> Juist ook je gewoonte. Je wilt gezonder gaan eten: ontbijten met smoothies, lunchen met salades en in de avond een pizza met bloemkoolbodem? We gaan het liefste all-in, maar alles in 1x veranderen houd je lastig vol. Begin eens met een stuk fruit bij het ontbijt of iets minder/anders avondeten. Lukt dit? Dan ga je verder 😉

#3 Vraag hulp.

Weet je van jezelf dat je na een paar keer sporten de motivatie verliest om zelf te gaan? Regel dan een sportmaatje of zoek een sport in groepen. Samen sporten is natuurlijk veel leuker. Vind je iets leuker dan is het veel gemakkelijker om langer vol te houden. Daarnaast is het heerlijk om tegen elkaar te kunnen klagen en zuchten over spierpijn als de trainer weer een nieuwe uitdagende training heeft gemaakt (jaaaaaa…. wij weten dat jullie dat doen :P ).

#4 Wees lief voor jezelf and have fun!

Het hoeft niet perfect. Het gaat sowieso af en toe fout. Ook bij ons en dat is helemaal niet erg! We zijn mensen en dan gaat gewoon niet alles gelijk goed. Accepteer het als je even van je doel af bent gegaan en probeer het weer op te pakken. Wat is de eerste positieve stap die je kan zetten die je dichterbij je doel brengt? Probeer die weer op te pakken en ga vanuit daar weer verder.

Vergeet niet dat het wel leuk moet blijven. Alles veranderen kan niet, en hoeft ook niet. Stapje voor stapje kun jij bij je doel komen!

You can do it!

Uitgelichte berichten
Recente berichten