
Wij worden blij van lekker eten! En al helemaal wanneer het gezonder is. Ook tussendoortjes gaan er heel goed in.
To be honest: wij zouden de hele dag van tussendoortjes kunnen leven. Maar goed, of dat nou super verstandig is ;)
Daarom hebben wij voor jullie een super simpel bananenbrood.
Je kan echt mega veel recepten voor banenbrood vinden, maar zijn ze nou ook allemaal even lekker? Nope, dus na eindeloos uitproberen hebben we uiteindelijk het perfecte recept voor een gezonder bananenbrood gevonden. Trust me, na dit recept wil je nooit meer een andere variant.
Wil ons recept voor bananenbrood ook een keer uitproberen? Dat kan, want we hebben hem even voor je uitgewerkt.. Ook voor de keukenprinsessen met twee linkerhanden is dit recept mega-simpel. Enjoy!
Needs (voor 1 bananenbrood): – 3 bananen– 175 gr zelfrijzend bakmeel– 3 eieren– snuf zout– 2 eetlepels honing (optioneel, maar wij houden van zoet)– 1 hand noten: ik heb walnoten en pecans gebruikt– snuf kaneel– fruit naar eigen smaak (wij hadden blueberrys)
Do’s
– Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Doe de eieren, bakmeel, zout, bananen en de honing in de kom van een keukenmachine en meng alles in enkele seconden (niet te lang!) tot een glad beslag.
Heb je geen keukenmachine? Plet dan eerst even de bananen voordat je alles met de mixer mengt.
– Hak de noten in kleine stukjes en schep die door het beslag samen met je fruit.– Vet een cakevorm in.
– Giet het mengsel in de vorm.
– Zet de cakevorm in de oven en bak het bananabread in 55 minuten gaar.
– Haal het bananabread vervolgens uit de oven, laat iets afkoelen en snijd vervolgens in plakken.
Bij bakken een bananenbrood en vriezen ‘m per 2 plakjes in. Zo kunnen we s ‘ochtends 2 plakjes opbakken in de oven en hebben we een lekker ontbijtje. Maar gewoon tussendoor een plak bij de thee kan natuurlijk ook!
ENJOY!!
Comments