Een echte hit hier in huis! En niet alleen hier in huis, bij iedereen ;) Om te testen heb ik ze gegeven aan de buren, familie en mensen om ons heen. En allemaal vonden ze de rotsjes lekker. Maar ook verbaasd toen ik ze vertelde wat erin zat...
Want in deze choco-rotjes zit iets heel verrassend namelijk: kikkererwten!
Dat maakt hem luchtiger en hoger in eiwitten.
Je moet deze echt eens proberen, want ze zijn lekker én simpel ;) Maar 3 ingrediënten!
You Need:
100 gram pure chocolade
200 gram kikkererwten
2 handen met je favoriete nootjes.
eventueel als extra: een grote hand cranberries (dit kan maar hoeft niet)
You do:
Laat de kikkererwten uitlekken en verspreid ze dan op een bakpapiertje op een ovenplaat.
Rooster ze ongeveer 10 minuten op 160 graden in de oven.
Hak ondertussen de nootjes en eventueel de cranberries.
En smelt de chocolade marie au bain.
Dan meng je de geroosterde kikkererwten, de nootjes en chocolade in een grote kom.
Schep het mengsel dan op bakpapier op een plaat die in de koelkast past en smer het lekker uit zodat alles mooi verdeeld is. TIP: wil je iets meer smaak? Sprinkel er hier dan een beetje zout overheen. Met de nadruk op beetje ;)
Laat je chocomengel goed hard worden in de koelkast voor minimaal een uurtje.
Is je chocolade goed hard? Breek hem dan in mooie stukken en bewaar ze in de koelkast zodat het lekker hard blijft.
Geniet ervan!
Comments