Curry’s, wij zijn er dol op! Wij vinden het, het perfecte comfort food maaltje. Je kan er ook alle kanten mee op: vegetarisch of met vlees. Het is maar net waar je zin in hebt.
En weetje wat: deze curry is gezond en makkelijk om te maken én niet hoog in calorieën. Ideaal als je moet thuis werken en/of kids thuis hebt zitten, want je kan deze van te voren klaar maken. Onze kids vinden deze curry trouwens echt geweldig!
Win, win, WIN!
Needs:
- 2 zoete aardappels
- 1 bloemkool
- 200gr peultjes
- 300gr griekse yoghurt
- curry poeder
- kikkererwten
Optie: krokante uitjes (kant en klare ;) )
Do's:
1. Schil de zoete aardappel, snijd in kleine blokjes en kook 10 min. Gebruik een grote pan, want hier komen zo de bloemkoolroosjes nog bij.
2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze de laatste 3 minuten mee met de zoete aardappel.
3. Maak van de peultjes kleine stukjes van ongeveer een centimeter.
4. Verwarm dan nu een scheutje olie in een grote koekenpan of wok. Bak hierin de zoete aardappel, bloemkool, peultjes en lekker wat currypoeder. Blijf goed roeren en om scheppen.
5. Voeg vervolgens de yoghurt toe en laat ongeveer 8 minuten pruttelen op laag vuur.
6. Als laatste doe je de kikkererwten er doorheen en klaaaaar!
Wij vinden het lekker om een beetje wat knapperigs erop te hebben. Wil je dit ook dan kun je er nog lekker wat krokante uitjes overheen doen.
Eet smakelijk!!!
Comments