
Granola als ontbijt doet het altijd goed! Wij kunnen er in ieder geval altijd erg van genieten en willen dit 'ontbijtgeluk' met jullie delen.
Granola is een mix van geroosterde noten, granen en honing. Je gebruikt maar een heel klein handje noten per persoon (gezonde vetten!). Door het roosteren wordt de granola super knapperig!
En je keuken gaat er ook nog eens heerlijk door ruiken.
Het leuke is dat je elke keer andere ingrediënten kan toevoegen waardoor je telkens een nieuwe smaak krijgt. Zo is de granola op de afbeelding gemaakt met een restje pepernoten.
Door er gedroogd fruit aan toe te voegen krijgt het een lekkere zoete smaak.
Je kunt je granola door de yoghurt of kwark eten, maar een handje als tussendoortje is ook erg lekker.
Need's (voor 2 porties):– 50 gram gemengde, ongezouten, ongebrande noten– 50 gram havervlokken/havermout– 2 eetlepels honing– 1,5 eetlepel speculaaskruiden of kaneel– 2 bakjes magere kwark
TIP: deze hoeveelheden zijn voor twee porties, maar je kunt natuurlijk ook een flinke bakplaat vol maken. Zo kun je er de hele week van eten. Granola blijft in een afgesloten pot zeker een week goed en knapperig.
Do's:
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Hak de noten in kleine stukken. Dat kan je met een mes doen op een snijplank of je doet de noten in een stevig zakje en rolt er een paar keer met een deegroller over heen.
– Doe de noten, haver, honing en speculaaskruiden/kaneel in een kom en roer goed door.
Wil je extra smaak? Dan kun je altijd gedroogd fruit toevoegen zoals rozijnen. Ook kokosrasp is een aanrader ;)
– Roer weer door en verdeel het mengsel nu over een met bakpapier beklede bakplaat.
– Bak 8 minuten, roer dan goed door en bak weer 8 minuten. Houd de oven goed in de gaten.
– Je haalt de granola uit de oven als je ziet dat de haver en noten bruin beginnen te kleuren.
– Laat de granola helemaal afkoelen en verdeel dan over twee kommetjes magere kwark.
Happy healthy breakfast!
Comments